Narcissist på arbejdspladsen

For en narcissist-arbejdsgiver er medlemmerne af hans “personale” sekundære kilder af narcissistisk forsyning. Deres rolle er at samle udbuddet (menneskelig tale, huske begivenheder, der understøtter den grandiose selvopfattelse af at narcissist) og regulere den narcissistisk forsyning af narcissist under tørkeperioder (kort sagt, for at adulate, elsker, beundrer, er enig, give opmærksomhed og godkendelse og så være på, eller med andre ord en publikum). Personale (eller skal vi sige “kram”?) er meningen for at forblive passiv. Narcissist er ikke interesseret i andet end den enkleste funktionen til spejling. Når spejlet erhverver en personlighed og sit eget liv, er narcissist opbragt. Når uafhængige minded, kan en medarbejder være i fare for at blive fyret af sin arbejdsgiver (en handling, der viser arbejdsgivernes almagt).
Medarbejderens formodning at være arbejdsgiveren ‘s lig (venskab er muligt kun blandt ligemænd) skader sidstnævnte narcissistically. Arbejdsgiveren er villige til at acceptere hans medarbejdere som undersåtter, hvis meget holdning tjener til at støtte hans storslåede fantasier. Men grandiositet hviler på sådanne skrøbeligt fundament, at nogen hint af ligestilling, uenighed eller har brug for (at narcissist “behov” venner, for eksempel) truer narcissist dybt. Narcissist er overordentlig usikre. Det er nemt at destabilisere hans improviseret “personlighed”. Hans reaktioner er blot i selvforsvar.
Klassiske narcissistisk adfærd er når idealisering efterfølges af devaluering. Den devaluering holdning udvikler som følge af uoverensstemmelser eller simpelthen fordi tid har udhulet medarbejderens evne til at tjene som en frisk kilde af levere.
Medarbejder, tages for givet af de narcissistiske arbejdsgiver, bliver uinspirerende som en kilde til beundring, beundring og opmærksomhed. Narcissist søger altid nye spænding og stimuli.
Narcissist er berygtet for sin lav tærskel for modstand mod kedsomhed. Hans opførsel er impulsiv og hans biografi tumultagtige netop på grund af hans behov for at indføre usikkerhed og risiko for hvad han betragter som “stagnation” eller “langsom død” (dvs. rutine). De fleste interaktioner på arbejdspladsen er en del af skure – og dermed udgør en påmindelse om denne rutine – deflatere narcissist’s storslåede fantasier.
Narcissister gøre mange unødvendige, forkert og endda farlige ting i stabiliseringen af deres oppustede selvopfattelse.
Narcissister føler kvalt af intimitet, eller af de konstante påmindelser om den virkelige, praktiske grynet verden. Det reducerer dem, gør dem til at forstå grandiositet Gap (mellem deres selvopfattelse og virkelighed). Det er en trussel mod den skrøbelige balance i deres personlighed strukturer (for det meste “falsk”, det vil sige opfundet) og behandlet som sådan.
Narcissister for evigt at skyde skylden, give sorteper videre, og engagere sig i kognitiv dissonans. De “pathologise” den anden, fremmer følelser af skyld og skam i hende, nedgøre, nedværdige og ydmyge for at bevare deres følelse af grandiositet.
Narcissister er patologisk løgnere. De mener noget af det, fordi deres meget self er falsk, en opfindelse.
Her er et par nyttige retningslinjer:
Aldrig være uenig med narcissist eller modsige ham;
Aldrig tilbyde ham nogen intimitet;
Se awed af uanset attribut betyder noget for ham (for eksempel: af hans professionelle præstationer af hans gode udseende eller af hans succes med kvinder og så videre);
Aldrig minde ham om livet derude og hvis du gør, en eller anden måde til hans følelse af grandiositet (“Disse er de bedste kunst materialer enhver arbejdsplads skal have”, “Vi får dem udelukkende”, osv.);
Gør ikke nogen kommentar, der kan direkte eller indirekte indvirkning på hans selvopfattelse, almagt, dom, alvidenhed, færdigheder, evner, professionelle record eller endda allestedsnærværende. Dårlige sætninger starter med: “Jeg tror du overset… har lavet en fejl her… du kender ikke… Kender du… du var ikke her i går så… Du kan ikke… Du bør… (opfattet som uhøflig indførelsen, Narcissister reagerer meget dårligt på restriktioner placeres på deres frihed)… Jeg (aldrig nævner, at du er et særskilt, uafhængig enhed, Narcissister betragter andre som udvidelser af deres selv, deres internalisering processer blev afsporet og de ikke skelne ordentligt)… ” Du får essensen af det.
Kan narcissist udnyttes? Kan hans energi kanaliseres produktivt?
Dette ville være en dybt fejlbehæftet – og endda farligt – “rådgivning”. Forskellige management gurus foregiver at lære os at udnytte denne naturkraft kendt som maligne eller Patologisk narcissisme. Narcissister er drevet, visionær, ambitiøs, spændende og produktiv, siger Michael Maccoby, f.eks. For at ignorere sådan en ressource er en kriminel affald. Alt vi behøver at gøre er at lære at “håndtere” dem.
Men denne recept er enten naiv eller uvederhæftigt. Narcissister kan ikke blive “behandlet”, eller “lykkedes”, “indeholdt” eller “kanaliseret”. De er pr. definition, stand til at arbejde i team. De mangler empati, er udnyttende, misundelig, hovmodige og føler sig berettiget, selv om sådan en følelse er kun modsvare deres storslåede fantasier. Narcissister hykle, konspirerer, ødelægge og selvdestruktion. Deres drev er kompulsiv, deres vision hold sjældent i virkeligheden, deres menneskelige relationer en katastrofe. I det lange løb, der er ingen varig fordel at danse med Narcissister – kun flygtig og ofte, fejlagtige, “resultater”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.